Autismebegeleiding - Jongeren


Wanneer kan begeleiding helpen:
Ik heb geen vaste oplossingen. In de begeleiding zoeken we samen naar oplossingen die bij je passen. Ik vind het belangrijk om te begrijpen hoe de dingen voor jou zijn. Als je autisme hebt leer je dingen op een andere manier dan anderen en beleef je situaties soms anders. Hierdoor kun je je onbegrepen voelen. Ook kun je door je autisme dat wat mensen doen of zeggen, anders begrijpen dan het bedoeld is. Wellicht is er ook een heleboel wat wel goed gaat. Samen houden we overzicht over hoe het met je gaat (wat gaat goed, wat is moeilijk/ vervelend).

Iedereen is verschillend (en ook autisme is bij iedereen verschillend). Voorbeelden van situaties/ dingen die moeilijk kunnen zijn:

Door bovenstaande en andere situaties kan het zijn dat je je niet fijn voelt. Voorbeelden hiervan zijn:

We onderzoeken eerst samen situaties, zodat we begrijpen wat er moeilijk of vervelend aan is. Vervolgens zoeken we samen naar wat kan helpen in die situaties. Ik denk bijvoorbeeld aan:
Sommige mensen met autisme zoeken zelf hulp, soms vragen hun ouders om hulp. Contact zoeken en vragen stellen kan via de mail info@ingerklein.nl of telefonisch 06-42623520. Ook kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.